PO Choklad och Konditori
OBS! Detta ställe har stängt ner och är därför inte längre sökbart på Cafekartan. Vi sparar dock stängda ställen i databasen, för dess historiska betydelse. Litet kafé på lugna Heleneborgsgatan. Drivs av Per Olsson, utsedd till Årets konditor 2003 och medlem i kocklandslaget 2004.
Adress:
Heleneborgsgatan 19,
11731
Stockholm
Tel:
08-6681011
De som går hit besöker även:
Andra caféer i närheten:
- Café Pecorino
- Kafé Kawarini
- Pais Konditori
- V.I.P. - Very Italian Pizza
- Café dello sport
- Fern and Fika
- Bar & Café Bitter Pills
- Lasse i Parken
- Il Caffè
- Gateau
Betyg: 5Det finns inte godare bakverk på södermalm än just här! De skulle behöva större lokaler. När man stoppar kardemummabullen i munnen vill man gråta av tacksamhet!
0 0 2015-05-05 kl. 13:57Betyg: 4Mycket gott kaffe och högsta kvalitet på bakverk. Lokalen är liten så ibland känns det lite väl trångt men det är absolut värt ett besök.
0 0 2012-02-04 kl. 19:22Betyg: 5Ett av de absolut bästa konditorierna i stan och lägre priser än i konkurrenterna i centrum. Riktigt snygga bakelser och tårtor och ibland oväntade (men alltid bra) smakkombinationer tack vare Roy Fares förkärlek för rosenvatten och nötter.
0 0 2011-09-21 kl. 21:39Liten lokal och inte helt optimal för barn. Bl a finns inga barnstolar.
Betyg: 4Gott kaffe, trevligt ställe. Savarängen med äpple och calvados var riktigt grym!
0 0 2011-03-02 kl. 16:18Betyg: 4Hos PO bjuds det på en mängd läckra bakverk och finfina chokladpraliner. Kanelbullen satt som en smäck. Dessvärre har man drabbats av lätt inredningshybris och placerat den stora glasdisken mitt i den trånga lokalen likt en slags gotte-rondell. Detta får till följd att man ofta har någon av de köandes handväskor farligt nära tinningen när man sitter till bords. I kombination med det iskalla ljuset från den stora lampan i taket får man därför en lätt känsla av folktandvårdsinrättning.
0 0 2010-11-08 kl. 19:10/Mulla Kardemumma
Betyg: 4Personligt och trevligt. Mycket bra capuccino och bryggkaffe från Johan och Nyström. Surdegsbröd från Lux, fina frukostmackor med bra råvaror, även luncherna är väldigt prisvärda och bra, bakelserna och pralinerna är små fantastiska konstverk. Uteserveringen på sommaren kommer att bli grädden på moset. PO är väl värd ett besök.
0 0 2010-02-16 kl. 15:27Betyg: 5Mysfaktorn är inte så hög på detta konditori och miljön påminner mer om en operationssal än ett kafé. Men Per Olsson tillreder bakverk med kirurgisk precision och det är för dessa man kommer hit. Bakverken är små mästerverk och allt jag provat har smakat förträffligt. Till och med semlorna är i en klass för sig med rikligt med hemgjord mandelmassa. Enda pricken i protokollet är pralinerna som inte riktigt är värda 12 kronor styck, pralinerna hos exempelvis Chokladfabriken tycker jag är mer prisvärda.
2 0 2010-02-01 kl. 19:51