Välj kartsajt: caféer

Äppelfabriken

4.2 i snittbetyg (32)

Äppelfabriken på Färingsö alldeles utanför Stockholm serverar lättare luncher och hembakt från egen kakverkstad i genuint lantlig sekeskiftesmiljö. I gårdsbutiken finns deras marmelader, chutneys, moser, muster, geléer och trädgårdsrelaterade produkter. På hösten kan man få sina äpplen mustade, pastöriserad och upptappad på bag in box med en hållbarhet på ett år i rumstemperatur.

Adress: Viksundsvägen 63 , 17996 Svartsjö
Recensera Äppelfabriken...
klicka på en stjärna!
Working...

Recensioner av Äppelfabriken:

Sortera efter: Relevans DatumBetyg: Bäst betyg Sämst betyg

  • Betyg: 5Å vilka gudomliga pajer, det är som himmelriket! Och trägården är hur mysig som helst att sitta i en fin sommardag, med små vrår här och var! Kaffet kommer i presskanna och deras egna äppelmust var jättegod och läskande. Absolut värt en omväg!

    2 0 2021-07-16 kl. 13:51
  • Betyg: 5Världsklass på smaker miljö o bemötande. Värt en extra sväng

    2 0 2017-06-11 kl. 09:52
  • Betyg: 5Gott och trevligt! Bra att man faktiskt vågar säga att barn är välkomna men att det inte ska vara springande och skrikande barn i trädgården- det f ö går höns helt fritt.

    2 0 2016-08-07 kl. 20:24
  • Betyg: 5Bästa fikat i Stockholm, vilka bakverk! En äppelkaka med marrängtopp för mig och Rabarberpaj med vaniljsås till vännen som båda höll toppklass. Riktigt gott kaffe i sån där presskanna är trevligt och det blir verkligen nybryggt. Mysiga små trädgårdsrum att slå sig ner i. Vi visste inte att de hade lunch och vin på menyn så det blir till att komma tillbaka : )

    4 1 2016-05-19 kl. 17:28
  • Betyg: 5Vilken fullträff att ha hittat hit. Mycket vacker trädgård (trots regnet : ) och gulprisbelönta mathantverk i gårdsbutik. Men luncherna och bakverken som de gör själva tar priset. Min grillade macka med rökt skinka o lagrad cheddarost är klart det godaste jag ätit den vägen. Ett stort plus för lokala hantverksöl från flera bryggerier. Rabarberpajen med en vaniljsås var mer än grym och brasan i det gamla timmerhuset denna kulna dag gjorde gott. Kan varmt rekommendera Äppelfabriken och vi kommer garanterat tillbaka.

    3 0 2016-04-22 kl. 15:23
  • Betyg: 5Här har dom i min mening Sveriges godaste äppelpaj och inte nog med det kaffet är också bland de bästa! Skön avkopplande trädgård att njuta i finns även ett par inredda växthus att sitta i vid sämre väder. Besök!

    4 0 2015-11-08 kl. 17:50
  • Betyg: 5Åh vilket underbart ställe! Bra priser, gott smörrebröd (räkorna - ett extra plus för att majonnäsen var utblandad med ngt annat så att det inte var så fett) - och äppelpajen - mmm! Toppen också att det fanns olika storlekar på kaffebrödet - både bullar, kakor och paj! Ibland orkar man bara lite. Tyckte också att personalen var omtänksamma, snabba och personliga. När vi var där var det mkt folk och låååång kö till fiket - men personalen tog sig ändå tid att svara på frågor mm på ett trevligt sätt. Kan VERKLIGEN rekommendera ett besök!

    2 0 2014-05-29 kl. 13:54
  • Betyg: 5Supergott och vettiga priser, visst är det inte ett budgetställe men samtidigt inte några egentliga överpriser direkt jämfört med många andra fik i Stockholm. De flesta kommer nog i bil, men många med mig valde denna soliga lördag att ta en långcykling, så bil är något man väljer. Köpte med en del teer och planerar redan för nästa besök och då kanske med bil för att kunna köpa mer godsaker i gårdsbutiken.

    0 0 2014-05-17 kl. 16:59
  • Betyg: 5detta stället är en liten oas! helt perfekt liten dagsutflykt med bästisen, mamma eller hela familjen. känslan är lite som att komma hem till mormor och äta hembakat! det finns massa olika ställen att sätta sig ner å njuta av fikat (även ett växthus om det skulle vara dåligt väder). både AnnaPernilla & Saraah måste ha haft världens otur för jag har alltid blivit bemött av världens gulligaste personal! och ja, det är inte superbilligt men det är ett litet familjecafe med massa kärlek å omtanke. och tokgoda kakor! :)

    2 0 2014-05-13 kl. 20:10
  • Betyg: 5Toppklass. Både mannen min och jag tycker att detta var ett av de bästa ställen vi varit på. Så fint! En wrap och en bakad potatis med räkor tillhör det bästa vi ätit i den vägen. Till kaffet som man brygger själv i liten kanna vid bordet njöt vi en av deras kardemummabullar som tydligen bakas i två dagar samt för egen del en citron och vallmokaka med grädde. Jösses så gott. Även miljön får vårt högsta betyg och det vi köpte med oss hem från gårdsbutiken likaså. Mycket prisvärt och vi kan verkligen rekommendera detta ställe.

    0 0 2013-09-16 kl. 12:29

De som går hit besöker även:

   Amsterdam och Ga...
Stockholm
   Bageriet 1935
Stockholm
   Manhem Café och ...
Hägersten
   Örnsbergs Bageri
Hägersten
   Konditori Kalask...
Hägersten
   Bakstugan i Väst...
Hägersten