Brasserie Café de Paris
OBS! Detta ställe har stängt ner och är därför inte längre sökbart på Cafekartan. Vi sparar dock stängda ställen i databasen, för dess historiska betydelse. Det ursprungliga smöret uppfanns av Herr Boubier 1930 och blev direkt en stor succé. Detta ledde till att Café de Paris i Genève kunde lansera ett annorlunda koncept: en restaurang som serverar en enda rätt bestående av entrecôte täckt med en utsökt läcker smörsås. Alltsedan 1930 har man behållit detta koncept och stället är fortfarande lika känt. Namnet Café de Paris-smör har blivit ett allmänt begrepp men det är aldrig detsamma som detta smör som ingen har lyckats kopiera. Receptets ingredienser är en väl bevarad hemlighet, och det är de som ger smöret dess unika och speciella karaktär. François Vouillamoz, som är ägare till Brasserie Café de Paris sedan mer än 20 år tillbaka, innehar hemligheten till denna underbara rätt. Han gör själv det smör som ni kommer att avnjuta. Här serveras inte bara entrecôte. Det har utökats med fler rätter att välja mellan, men alla har ett gemensamt ? nämligen det utsökta smöret.
De som går hit besöker även:
Andra caféer i närheten:
- Bliss Cafe
- Reggev Hummus oc...
- Café Vero
- Lilla Caféet på Söder
- Tro, Hopp och Kaffe Skans...
- Espresso House Skanstull
- Ma Campagne
- Pressbyrån Skanstull
- Espresso House Ringen
- Soupranos